ACV Limburg blijft grootste vakbond!

Karolien Coenen

   

Vandaag werden de voorlopige cijfers met betrekking tot de sociale verkiezingen in november 2020 bekendgemaakt op basis van de meest recente cijfers van de FOD WASO. Ondanks de coronacrisis -of juist door de coronacrisis- boetten de sociale verkiezingen niet aan belangrijkheid in. Het overleg op de werkvloer en de verdediging van de rechten van de werknemers, liggen de Limburger duidelijk nauw aan het hart.

Positie

Het ACV heeft voor de zoveelste keer een goed resultaat neergezet. Het ACV is en blijft de grootste vakbond in alle delen van het land, in alle syndicale organen en kiescolleges. In onze provincie bevestigt het ACV zijn positie met meer dan 60% van de zetels in zowel het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk als in de Ondernemingsraad en mag 1.919 zetels op zijn conto plaatsen. Het volledige overzicht van de resultaten kan je in dit overzicht raadplegen.

Daden

Limburgs ACV-voorzitter Jean Vranken is dan ook een gelukkig man maar ‘hoe belangrijk cijfers ook zijn, ze vertellen niet alles. Achter deze cijfers staan onze militanten die elke dag weer syndicaal sterk werk leveren. Hun engagement en inzet is van ontelbare waarde. Een welgemeende dankjewel is dan ook op zijn plaats. Wij wensen hen veel succes bij de uitvoering van hun syndicaal mandaat de komende vier jaar want morgen draait het niet meer om cijfers maar om daden.’

Personalization