Coronavirus

Ook in moeilijke tijden verzekert ACV Limburg je van een kwalitatieve dienstverlening, weliswaar op een aangepaste wijze.

Coronavirus

Omwille van het Coronavirus zijn de kantoren van ACV Limburg gesloten om jouw gezondheid en die van het ACV-personeel te beschermen. Toch verzekert ACV Limburg je ook in deze moeilijke tijden een kwalitatieve dienstverlening, weliswaar op een aangepaste wijze. We zetten maximaal in op dienstverlening op afstand via telefoon, e-mail en internet.

Je wil iemand van ACV Limburg spreken?

Je kan ons telefonisch bereiken op 011 30 60 00. We versterken ons contactcenter om alle oproepen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Je wil een afspraak over je werkloosheidsdossier, vragen/klachten i.v.m. je werk of je loopbaan?

Maak zelf online je afspraak via www.afspraakACV.be. In plaats van naar een ACV-kantoor te komen, zal een ACV-dienstverlener je telefoneren op het moment van je afspraak.

Je hebt een vraag die ook per e-mail kan?

Je kan e-mailen naar limburg@acv-csc.be. Vermeld duidelijk je volledige naam en rijksregisternummer (achterzijde paspoort) voor een vlot verloop. We beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Je werd tijdelijk werkloos door overmacht of economische reden? 

Surf naar www.hetacv.be/tijdelijkewerkloosheid en vraag je tijdelijke werkloosheid bij voorkeur online aan. Lukt dit niet, dan kan je zelf het formulier op deze pagina downloaden en aan het ACV bezorgen via een e-mail of via een ACV-brievenbus.

Je wordt ontslagen of neemt zelf ontslag?

Lees op www.hetacv.be/ontslag wat je moet doen.

Word je geconfronteerd met een faillissement of collectief ontslag?

Lees op www.hetacv.be/faillissement hoe we je kunnen helpen en neem contact op.

Wat als de school of crèche sluit?

Het corona-ouderschapsverlof liep af op 30 september.  Sluit de school of crèche van je kinderen omwille van het coronavirus? Moet je met je kinderen in quarantaine? Dan kan je vanaf nu toch nog gebruikmaken van tijdelijke werkloosheid

Je bent leerling in duaal leren en je opleiding werd stopgezet?

Je hebt net als andere werknemers recht op een uitkering tijdelijke werkloosheid. Lees hierover meer in het artikel Duaal leren en Corona in Visie.

Wat met vakantie en verlof?

Je vindt in onze FAQ Vakantie al heel wat antwoorden terug op de impact van de pandemie op je verlof en vakantiedagen.

Je wil weten of je uitkering (dopgeld) is gestort? Wat het bedrag is?

Je dat je dit zelf online checken op www.mijnacv.be. Log in met je eID of itsme en krijg toegang tot je digitale ACV-account. Bij je werkloosheidsgegevens kan je volgen hoe ver de behandeling van je uitkering staat, wat de datum van de uitbetaling is alsook het bedrag.

Hoe wordt de tijdelijke corona-werkloosheidsuitkering berekend?

Je leest er alles over in dit berekeningsoverzicht.

Je zit met vragen over het Coronavirus op de werkvloer?

Je vindt in onze FAQ Werknemers al heel wat antwoorden op algemene vragen terug maar houden je in ons sectornieuws ook op de hoogte van specifiek nieuws uit de sectoren.

Je bent ACV-afgevaardigde? 

Lees on onze FAQ Militanten wat je in het comité, de ondernemingsraad en in het sociaal overleg in het algemeen kan doen i.v.m. het Coronavirus.

Je wil je werkloosheidsdossier raadplegen?

Surf naar www.mijnacv.be en log in met je eID of itsme. Ga naar het tabblad Werkloosheidsgegevens om je werkloosheidsdossier te raadplegen. Je kan er ook de uitbetaling van je uitkering volgen.

Je wil je persoonlijke en/of professionele gegevens wijzigen?

Surf naar www.mijnacv.be en log in met je eID, itsme of de combinatie van je ACV-lidnummer, geboortedatum en postcode. Je kan vervolgens je persoonlijke en professionele gegevens consulteren en/of wijzigen. 

Je wil een attest, dopkaart of ander document aan het ACV bezorgen?

Steek ze in een ACV-brievenbus. Denk eraan de documenten volledig in te vullen, te ondertekenen en van een groene klever te voorzien. De ACV-brievenbussen worden wekelijks gelicht.

Je hebt een dopkaart nodig? Groene klevers? Of andere documenten i.v.m. werkloosheid?

Bestel je documenten online. Ze vallen spoedig in je brievenbus.

Je bent volledig werkloos en wil online beginnen stempelen?

Surf naar www.mysocialsecurity.be. Je kan je stempelkaart zelf elektronisch invullen, consulteren, wijzigen en versturen. Bovendien gebeurt de betaling sneller en veiliger. Het enige dat je nodig hebt, is je elektronische identiteitskaart (eID), je pincode en een kaartlezer. Je kan ook gebruik maken van de app eC3 (App Store en Play Store) en je aanmelden via itsme.


Met deze dienstverlening op afstand blijven we onze service garanderen. ACV Limburg doet er alles aan zijn leden goed en vlot verder te helpen ook in moeilijke tijden. 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.