Lat te hoog voor sommigen

Jongeren, zieken en mensen die een inschakelingsuitkering ontvingen, kunnen vaak moeilijk (her)intreden op de arbeidsmarkt. Daarom voerde ACV Leuven op vrijdag 26 januari 2018 een ludieke actie op de Grote Markt van Leuven.

ACV Leuven wilde de marktbezoekers van de vrijdagse markt in Leuven laten ervaren hoe moeilijk sommige mensen het hebben om (her) in te treden op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld na een lange periode van ziekte.

Toevallige voorbijgangers werden aangesproken met de vraag om een kaartje met daarop een realistische situatie van (her)intrede op de arbeidsmarkt te kiezen. Afhankelijk van de ingeschatte moeilijkheidsgraad van deze specifieke situatie, werd de “lat” letterlijk hoog of laag gelegd. De mensen werden dan uitgenodigd om effectief de sprong te wagen, of om stil te staan bij de moeilijkheden die sommige groepen ervaren wanneer ze het werk willen aan- of hervatten.

“We willen mensen laten ervaren dat het credo “als je wil werken, kan je werken” niet voor iedereen opgaat in onze maatschappij. Mensen laten stilstaan bij de situatie van anderen werkt in deze vaak confronterend, vooral als men ziet hoe hoog de lat letterlijk ligt.” Zo meldde Bart Theys van ACV Leuven: “Mensen die moeilijkheden ervaren in het vinden van (aangepast) werk, kunnen altijd contact opnemen met de bijblijfwerking van ACV. Alle info hierover vind je op acv-online.be.”

Personalization