In je buurt

ACV-werking bij jou in de buurt: lokaal in de gemeente of stad, regionaal en zonaal. Dicht bij en voor de mensen.

Jouw vakbond in het economische hart van België

Het ACV is met 1,6 miljoen leden de grootste vakbond van België. Via een netwerk van 150 dienstencentra brengen we de vakbond bij je in de buurt.

In Leuven, Tienen en Rillaar kan je binnenlopen in een ACV-dienstencentrum. Onze dienstencentra zijn natuurlijk dé plaatsen waar je terecht kan met je vragen over arbeidsduur, loon, vakantie, contracten, tijdkrediet & loopbaanvermindering, ziekte & ongeval, kinderbijslag, ontslag, loopbaanadvies, arbeidsongevallen ...

Voor meer informatie over onze dienstencentra, kan je steeds op onze pagina over 'Dienstverlening' terecht.

 

Maar ook in jouw woonplaats

ACV Leuven behartigt de sociaal-economische belangen van alle ACV-leden uit deze regio. Niet alleen via de ACV-dienstencentra, maar ook via lokale en/of regionale werkingen.

Door de vinger aan de pols te houden via plaatselijke militanten (= geëngageerde vrijwilligers) probeert het ACV ook oplossingen voor lokale problemen aan te bieden. Problemen pak je immers het best samen aan! Niet ieder voor zich, niet elk de eigen situatie, maar samen.

Of je nu werkt of werkloos ben, tewerkgesteld in de openbare dienst of in de privésector, of je nu jong bent of al wat ouder, man of vrouw, ... het loont de moeite om samen te werken rond thema’s als tewerkstelling, kinderopvang, onderwijs, huisvesting, fiscaliteit... Aspecten die allemaal invloed hebben op ons dagelijks leven en waarvoor de gemeenten en steden geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk zijn.

Lokaal zet ACV Leuven dan ook graag in op deze thema’s, samen met tal van vrijwilligers die op regelmatige basis samenkomen in regionale en zonale kernen. Deze kernen zijn voor iedereen toegankelijk en dat maakt ze zo uniek. Iedereen is welkom, iedereen telt mee.

 

Werk mee aan een socialere maatschappij!

Wil jij niet aan de zijlijn blijven staan? Aarzel dan niet om actief mee te werken aan een socialere maatschappij! Neem snel contact op met de verantwoordelijke in jouw regio voor meer informatie.

 

Regio Aarschot: Kristel Mommaerts

Regio Diest + Tienen: Bart Theys

Regio Leuven + Druivenstreek: Dietger Hermans

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.