Alleen maar voordelen

Aansluiten bij ACV-CSC METEA staat garant voor vele voordelen:

  • Dienstverlening op maat: juridische bijstand, informatie over de arbeidsovereenkomst, het opmaken van je werkloosheidsdossier, arbeidsvoorwaarden, …
  • Zich verdedigd weten en geïnformeerd worden in de onderneming: onze militanten en secretarissen zijn er om je vragen op het werk te beantwoorden en om je te ondersteunen in het geval je werkgever niet akkoord gaat met je rechten.
  • Exclusieve kortingen bij geprivilegieerde partners: Sorea, Sol Cress, Duinse polders, … 

Lidmaatschap

Om van deze voordelen te genieten moet elk lid een maandelijkse bijdrage betalen aan het ACV. Deze bijdrage wordt bepaald volgens je arbeidssituatie (voltijds of deeltijds aan het werk, werkloos, langdurig ziek, …)

De verschillende ledenbijdragen vind je op de pagina ACV-Bijdragen

Omdat die bijdrage niet te hoog zou oplopen konden we in de meeste sectoren overeenkomen dat aan leden van de vakbond een jaarlijkse premie wordt betaald. Deze wordt ook wel eens de syndicale premie genoemd. 

Als overleg niet helpt dan wordt al eens overgegaan tot actie. Als deze acties gepaard gaan met stakingen dan krijgen de leden (die reeds 6 maand lid zijn) stakerssteun.

Ik wil lid worden, wat moet ik doen?

Niets is makkelijker dan lid worden van het ACV. Aan jou om te kiezen hoe je dat wil doen:

  • Bezoek één van onze dienstencentra, zij zullen je inschrijving volledig afwerken zonder dat er bijkomende briefwisseling nodig is.
  • Contacteer de syndicaal afgevaardigde in je onderneming.
  • Werk je en ben je jonger dan 25? Dan kan je genieten van ACV GO, ons speciaal ACV-lidmaatschap voor slechts 10 euro per maand.
  • Online aansluiten kan natuurlijk ook: vul het aansluitingsformulier online in.

Welkom !

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.