Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Onze diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

De sectoronderhandelingen zijn gestart

De sectoronderhandelingen zijn gestart

De onderhandelingen in de meeste metaal- en textielsectoren zijn gestart. Tijdens deze onderhandelingen overleggen werkgevers en vakbonden voor betere arbeidsvoorwaarden. Alhoewel de regering ons als vakbond verbiedt om loonsverhogingen voor te stellen; blijven we ervoor gaan. Er is nog genoeg om te bespreken zoals eindeloopbaanregelingen, fietsvergoedingen, enz… Zodra we resultaat boeken in jouw sector, informeren we je via onze website en onze app.

Meer info over onze sectoronderhandelingen.

 

Mag Da Wel?

De vakbond is er ook voor interimmers. Ben je interim en heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? Of dat er met je voeten wordt gespeeld? 
Het is niet eenvoudig om interimmer te zijn. Je hebt rechten maar die worden niet altijd nageleefd. 
Daarom is er Interim United. De vakbond die er wil voor zorgen dat interimmers gelijk worden behandeld zoals de andere werknemers.

Contacteer Interim United.

 

Meimaand = feestdagenmaand

De maand mei is traditiegetrouw de maand van de communiefeesten, lentefeesten, geboortes, huwelijken, …. Om jou als werknemer de kans te geven deze gebeurtenissen bij te wonen, is er klein verlet. Tijdens het klein verlet heeft een werknemer het recht om, met behoud van zijn normale loon, afwezig te zijn op het werk. In verschillende sectoren van Metaal en Textiel, heeft de vakbond tijdens de onderhandelingen extra verletdagen onderhandeld voor jou als werknemer. 

Check onze sectorpublicaties.

 

Een zorgeloze all-in zomervakantie boordevol avontuur!

Tijdens de zomermaanden heerst er een gezellige drukte rond de oevers van de Ourthe. Je beleeft een supertoffe gezinsvakantie boordevol actie en avontuur. Verblijf op een familiekamer met alle comfort en laat het hele gezin genieten van alle aangeboden leuke outdoor-activiteiten voor de kinderen.  Eten maken hoeft niet, je laat je gewoon verwennen door onze chefs in onze buffetrestaurants en Dine & Lounge. Ontdek ook de prachtige streek en alle bezienswaardigheden rond Houffalize.
 

Metea-leden genieten bovendien van een 25% korting op logement en maaltijden én vanaf 5 nachten geniet je nog eens van een 20% EXTRA korting, als dàt niet mooi is!

Boek je vakantie!

 

Over de index

In de sector PC 105 (non-ferro) en PC 224 (bedienden non-ferro) was er o1 mei 2023 een indexering van 7,10% op:
 

- Lonen
- Tussenkomst werkgever in privévervoer, uitgezonderd fiets

Je centrale op sociale netwerken

Het ACV gebruikt cookies voor de goede werking van zijn websites, om informatie op maat aan te bieden en je persoonlijke ervaring te verbeteren. Door te klikken op ‘Accepteer alle cookies’ geef je toestemming voor het plaatsen van analytische en advertentiecookies. Deze kunnen ook door onze partners gebruikt worden. Je kan de cookies zelf instellen via de knop ‘Beheer je voorkeuren’. Ga naar de pagina cookies en voor meer info of consulteer onze policy  privacybeleid.