Je rechten
bab449ae-2477-46b3-8fca-27c4c5741bd6
https://www.hetacv.be/je-rechten
true
Actualiteit
59ea6a04-d5cb-49bb-86bf-262457cb04b8
https://www.hetacv.be/actualiteit
true
Onze diensten
c7cddb17-187f-45c2-a0e2-74c299b8792b
https://www.hetacv.be/dienstverlening
true
Lid worden
abbb02d8-43dd-44b5-ae75-3cd90f78f043
https://www.hetacv.be/lid-worden
true
Het ACV
c62ac78b-1aa2-4cb9-a33b-59e6fc085fb4
https://www.hetacv.be/het-acv
true
Contacteer ons
7f7bdd4f-c079-401e-a1bf-da73e54f00c2
https://www.hetacv.be/contacteer-ons/contactpagina
true
Word nu lid

METEA NEWS april 2022

Tussenkomst in de kinderopvang

kinderopvang

Wist je dat je op basis van je fiscaal attest van de kinderopvang in verschillende metaalsectoren een tussenkomst kan krijgen voor je kinderopvang? Deze tussenkomst wordt uitbetaald door het Fonds van Bestaanszekerheid in jouw sector. Je zal hiervoor wel de nodige stappen moeten zetten want dit gebeurt niet automatisch. Als jij ook wil weten of je recht hebt op deze tussenkomst, contacteer dan jouw ACV-CSC METEA secretariaat. 

Jobstudent in huis?

ISA

April is het moment waar veel studenten op zoek gaan naar hun studentenjob voor de zomer. Wist je dat een jobstudent meer dan 475 uren mag werken, maar dat zij dan gewoon een volledige sociale zekerheidsbijdrage van 13,07% betalen. Dit opent dan ook een recht op de sociale zekerheid (bv vakantiegeld). Meer info nodig over de regelgeving van jobstudenten? De korte inhoud over de uren en centen vind je hier.

Op zoek naar andere info? Jong ACV beantwoordt de meest gestelde vragen over studentenwerk.
Heb je nog vragen? ISA, de infolijn voor studentenarbeid, geeft het antwoord! Mail, chat of bel met ISA. 

Ze zijn er: de sectorpublicaties

sectoren

Elke twee jaar gaan de vakbonden met de werkgevers per sector aan tafel zitten. Elke partner heeft zijn wensenlijst bij en samen proberen ze een compromis te bereiken. Als vakbond streven we vooral naar betere loon- en arbeidsvoorwaarden. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Wil jij meer weten over wat afgesproken is in jouw sector dan vind je dit terug op onze website of vraag een papieren sectorpublicatie aan bij jouw ACV-CSC METEA secretariaat.

Interim United is er voor jou!

Interim

Als interimmer geraak je niet altijd gemakkelijk aan de juiste informatie over je werk. Daar wil Interim United verandering in brengen! 

Werk je als interimmer?  Je rechten en plichten kunnen grondig verschillen dan die van je collega's.  Je kant terecht bij Interim United voor info, advies en ondersteuning.

Interimmer en nog geen lid? Sluit je nu aan!

Vergeet je korting niet!

Ekivita

Nog wanhopig op zoek naar een cadeautje voor Moederdag of iets voor jezelf? Laat je inspireren door www.alleenmaarvoordelen.be, daar vind je als lid alle kortingen terug waar jij recht op hebt. Reisjes, parfum, elektro, multimedia, geschenksets, kleding … Er is voor ieder wat wils, mét een fikse korting erbovenop!

Je centrale op sociale netwerken

Het ACV gebruikt cookies voor de goede werking van zijn websites, om informatie op maat aan te bieden en je persoonlijke ervaring te verbeteren. Door te klikken op ‘Accepteer alle cookies’ geef je toestemming voor het plaatsen van analytische en advertentiecookies. Deze kunnen ook door onze partners gebruikt worden. Je kan de cookies zelf instellen via de knop ‘Beheer je voorkeuren’. Ga naar de pagina cookies en voor meer info of consulteer onze policy  privacybeleid.