ACV-CSC METEA NEWS september 2021

NBLoonnormwet

De loonnormwet maakt vrije loononderhandeling onmogelijk!

Het ACV blijft actie voeren want de loonnormwet zit vol sjoemelsoftware. De thermometer meet bewust fout! Ook is de loonnorm door de regering-De Croo voor 2021-2022 vastgelegd op 0,4%.

Dat laat geen ruimte voor onderhandeling. Het ACV gaat hier niet mee akkoord.

Onze eisen en actiemateriaal (affiches, pamfletten) vind je terug op deze link.

NBBangladesh

Historisch akkoord over veiligheid kledingwerkers

Enkele dagen voor het verstrijken van het Bangladesh Accord is er een nieuw internationaal akkoord voor de veiligheid van kledingwerkers! De sterke elementen uit het huidige akkoord staan erin én er is mogelijkheid uit te breiden naar andere landen. Veilige fabrieken voor álle kledingwerkers komt zo een stap dichterbij! 104 kledingbedrijven en -ketens hebben intussen het nieuwe Veiligheidsakkoord getekend.

Voor meer info, klik hier.

 

NB climate

Het klimaat: tijd voor politieke daadkracht

Zondag 10 oktober vindt een grote klimaatmars plaats in Brussel. De laatste grote klimaatmanifestatie bracht op 2 december 2018 100.000 mensen op de been en kreeg een vervolg met de beweging Youth for climate en de schoolstakingen. De coronapandemie liet geen grote mobilisaties toe, ook al is de klimaatsituatie niet minder prangend. Maar nu is het tijd om de draad opnieuw op te pikken! We vragen concrete acties in plaats van lege beloftes!

Het vervolg van ons persbericht lees je hier.

 

NB avantages septembre

Het jaar in schoonheid starten!

Moet je ook last-minute nog wat schoolmateriaal kopen? Of droom je al van een volgende vakantie? Vergeet dan niet om je Ekivita-ledenvoordeel te gebruiken. Het zou immers jammer zijn om bepaalde promo’s te laten schieten … Zo geniet je bijvoorbeeld € 15 korting bij verschillende attractieparken, en tot 36 % korting wanneer je een abonnement neemt op een van je favoriete tijdschriften. Lid zijn van ACV-CSC METEA, dat loont

 

 

 

 

Personalization