ACV-CSC METEA NEWS februari 2021

NB IPA NL

 

WIJ WILLEN OPNIEUW ONDERHANDELINGSRUIMTE

Het huidige keurslijf van 0,4% maximale loonsopslag voor de komende 2 jaar maakt ernstige loononderhandelingen onmogelijk! De vakbonden blijven aandringen op realistische loononderhandelingen. Het ACV vindt dat we bij de onderhandelingen rekening moeten houden met de realiteit van de sector. We zijn de eersten om te zeggen dat er bedrijven en sectoren zijn die zwaar geleden hebben en nog steeds afzien. In veel sectoren is er echter meer ruimte. Daar een brutoloonstijging voor de komende 2 jaar onderhandelen, binnen een marge van 0,4%, is simpelweg niet correct.

ACV-CSC METEA ROEPT ALLE WERKNEMERS OP om deel te nemen aan de vakbondsactie in gemeenschappelijk front, op 25/02, en om dit bericht te delen. Want SAMEN staan we sterker.

Alle informatie over het IPA hier.

NB maladie NL

Werk, gezondheid en ziekte

Wat als je ziek wordt voor korte of langere tijd? Welke afspraken zijn er met je werkgever en de mutualiteit? Wat als je langer afwezig bent? Of terug aan de slag gaat? Hoe zit het met je gezondheid en veiligheid in tijden van corona? We zetten hier de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij!

NB jobstudent

 

Gids voor jobstudenten

Heb je zonen, dochters, kennissen die een studentenjob uitoefenen of deze zomer een vakantiejob willen doen? Zo ja, wat moet er dan allemaal in hun contract staan? Hoeveel uren mogen ze werken? Wat betekent dit voor de kinderbijslag en de belastingen? Het antwoord op al deze vragen – en meer – vind je in onze nieuwe brochure! Meer informatie hier.

Heb je specifieke vragen, stel ze via www.chatmetisa.be!

 

NB ekivita février

 

Zotte promo’s!

Een korting van € 55 op maaltijdboxen van HelloFresh, 30 % korting op een daguitstap naar het Domein van de Grotten van Han, 20 % korting op het volledige assortiment van Kitchenaid, 15% korting op Smartphoto.be … Als lid van ACV-CSC METEA heb je hier allemaal recht op – en op nog veel meer! Geef toe: da’s echt niet slecht! En dit zijn maar enkele voorbeelden. Het volledige Ekivita-aanbod is nóg uitgebreider! Surf snel naar www.alleenmaarvoordelen.be, er is voor elk wat wils!

NBApp NL

 

Heb je de app van ACV-CSC METEA al gedownload?

Dankzij deze app blijf je op de hoogte van de talloze voordelen waarop je recht hebt. Je krijgt ook up-to-date informatie over je sector! De app is zeer eenvoudig te gebruiken. De  ACV-CSC METEA-app, vind je hier:  App Store (Apple) of hier Google Play (Android).

Nadat je dit hebt gedaan, moet je je slechts één keer aanmelden via het icoontje rechtsboven op het scherm. Aarzel niet om wat reclame te maken!

 

 

Personalization