Wat na Corona?

Maak je je zorgen over hoe het verder moet na deze Corona-tijden? ACV Brussel – Vlaams-Brabant staat met een team van experten klaar om jou te helpen

corona-4881364_640

Ga je weer aan het werk?

Kan je na een periode van tijdelijke werkloosheid weer aan de slag? Super! Misschien heb je toch nog vragen over veilig weer aan het werk gaan, of over nieuwe coronamaatregelen op het werk? We geven je graag advies.

Je kan met je vragen en bezorgdheden ook altijd terecht bij een ACV-afgevaardigde in je onderneming. Werk je in een kleine onderneming zonder ACV-militant die je kan aanspreken? Aarzel dan niet en stel je vraag aan onze KMO-verantwoordelijken via dit formulier.

Ook als je vragen hebt over je job (bijvoorbeeld je contract, je loon, je vakantie, een arbeidsongeval, tijdskrediet…), kun je bij ons terecht. Neem contact op met het ACV-contactcenter

Misschien was de afgelopen periode wel het moment waarop je stil bent blijven staan bij je loopbaan. Misschien wil je je loopbaan na deze crisis een nieuwe wending of extra impulsen geven. In dat geval kun je terecht bij onze loopbaanexperten, die jou, gratis en in alle vertrouwelijkheid, kunnen helpen bij het maken van de juiste loopbaankeuzes. Ze zetten je ook op weg als je een bijkomende opleiding wil volgen. Neem snel een kijkje op deze infopagina

 

Word je werkloos?

Als je door de coronacrisis je job zou verliezen, sta je er niet alleen voor. Onze medewerkers in onze dienstencentra maken je werkloosheidsdossier op, helpen met papierwerk en zorgen voor een correcte berekening en betaling. 

Maar daar blijft het niet bij. We informeren je ook graag over je rechten en plichten bij de VDAB of Actiris én we helpen je bij je zoektocht naar een nieuwe job. Onze loopbaanexperten van Bijblijven bieden je gratis individuele begeleiding, infosessies en workshops aan, om je de beste kansen te geven op een nieuwe job. 

Ze kunnen je helpen om je eigen talenten te leren kennen, ze zoeken samen met jou info over werken in bepaalde sectoren, ze geven je advies over solliciteren en werk zoeken:  hoe je een sterk CV opstelt, hoe je je voorbereidt op een sollicitatiegesprek, hoe je je online dossier Mijn Loopbaan van VDAB optimaal kan benutten, hoe je een VDAB-opdracht het best aanpakt… Kortom: met een expert van Bijblijven aan je zij sta je sterker op de arbeidsmarkt!

 

Komt je bedrijf in moeilijkheden?

Misschien maak je je zorgen dat je bedrijf door de coronacrisis in moeilijkheden kan komen. Als je geconfronteerd zou worden met ontslag door een herstructurering of sluiting van de onderneming waar je werkt, dan staat onze Doorstart-expert voor je klaar. Hij helpt je in het zetten van de eerste stappen richting verwerken van je ontslag en de eerste stappen richting een nieuwe loopbaan.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.