Tijdelijk werkloos door corona in 2021? Minder vakantiegeld en vakantiedagen in 2022!

©Shutterstock

Duizenden werknemers waren dit jaar door de coronacrisis tijdelijk werkloos wegens overmacht (coronawerkloosheid). Door die werkloosheid leden ze een stevig inkomensverlies. En nu dreigt er een tweede rekening te volgen

Zoals het er nu voorstaat ontvangen deze mensen in 2022 minder vakantiegeld en zullen ze minder vakantiedagen hebben. Want over de gelijkstelling van de dagen tijdelijke werkloosheid van 2021 voor de berekening van het vakantiegeld en de vakantiedagen willen werkgevers tot nu toe geen akkoord sluiten met de vakbonden.

Het ACV wil snel een oplossing voor gelijkstelling van de coronawerkloosheid van 2021, zoals dat ook al gebeurde voor 2020. Zo verliezen de mensen die werkloos werden geen vakantiedagen of vakantiegeld.

Tijdelijke werkloosheid is geen eigen keuze! Je mag daarvoor niet dubbel gestraft worden!

Download ook het pamflet (pdf).

Personalization