Jonge kandidaten bij sociale verkiezingen: Jason Gosselin

Jason Gosselin is 23 jaar en werkt bij tuinonderhoudsbedrijf Krinkels in Londerzeel.

 

Hallo Jason, waarom stel je je kandidaat voor de sociale verkiezingen?

Ik stel me kandidaat omdat dit een uitgelezen kans is om nieuwe dingen te leren en de arbeidswereld om me heen beter te begrijpen. Ik wil vooruitgang boeken en wat ik opsteek met anderen delen.

Ik vind het ook belangrijk om als jongere op te komen. Vaak hoor je dat oudere vakbondsafgevaardigden over meer ervaring beschikken; op zich is dat juist maar ik zie het toch nog anders: een jongere heeft een andere kijk op de dingen, hij zal meer vragen moeten opwerpen en de wil om te slagen zal groter zijn. De honger om in zijn opzet te lukken, zal niet te stillen zijn want hij heeft nog ettelijke arbeidsjaren te gaan, wat geenszins het geval is voor oudere afgevaardigden.   

Waarom precies op de lijst van het ACV?

Ik ben altijd aangesloten geweest bij het ACV en heb het volste vertrouwen in deze organisatie. In mijn job gebeurt het wel eens dat we niet aan het werk kunnen omwille van de weersomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om bepaalde machines te gebruiken bij sneeuw of hevige regenval. Die dagen moeten gedekt worden door een vergoeding. Het ACV heeft er altijd voor gezorgd dat dit goed verloopt.

Wil je met je syndicale ploeg bepaalde issues aanpakken?

Zeer zeker. Bepaalde topics zoals de beschikbaarheid en de uurroosters dienen aangepakt. Sommige collega’s worden te vaak opgeroepen om op zaterdag te komen werken, wat het evenwicht inzake werk-privéleven enorm verstoort. Daarnaast vind ik het belangrijk om waakzaam te blijven en dag aan dag te kijken wat er op ons afkomt!

Personalization