Laatste dag basisvorming


Vier jaar geleden werden talloze militanten door hun collega's verkozen. Niet enkel doorwinterde, maar ook nieuwe militanten die voor de eerste keer meededen aan de sociale verkiezingen namen een mandaat op.

Speciaal voor deze nieuw-verkozenen organiseert ACV de basisvorming. Deze 4-jaar durende vorming zorgt ervoor dat de militanten gewapend worden voor het sociaal overleg. De kennis die men hier op doet gaat van basiswetgeving (sociale wetgeving, welzijn...) over het trainen van vaardigheden (onderhandelen, vergaderen, communicatie met achterban) tot maatschappijleer (wat is sociale zekerheid, kritisch omgaan met media...). Kortom op 4 jaar leren de militanten een hele boel.

Jammer genoeg, komt er na 4 jaar een afscheid... maar niet zonder diploma-uitreiking natuurlijk. Op donderdag 6 februari 2020 kregen zo'n 200 militanten uit handen van ACV-voorzitter Marc Leemans hun diploma. Dit heugelijke moment wordt voorafgegaan door sprekers zoals Luc Cortebeeck (gewezen voorzitter ACV, huidig voorzitter ILO) en Peter Huybrighs (ACV-Doorstartconsulent) en afgesloten met een standenmarkt en bijhorende receptie. Een leuke afstudeerdag met andere woorden.

Klik hier om de foto's te bekijken

Personalization