Manifestatie voor betere lonen en het recht op collectieve actie op 6 december

Huisvesting, verwarming, voeding, brandstof, ... De prijzen swingen overal de pan uit en maken het leven steeds duurder.

Het probleem is dat de lonen niet even snel stijgen. Loonsverhogingen worden sterk beperkt door de loonnormwet. Zelfs in ondernemingen die grote winsten binnenhalen, belet de wet om over een grotere loonsverhoging te onderhandelen. Als het niet langer mogelijk is te onderhandelen, moeten vakbonden de straat op kunnen, collectief actie mogen voeren en kunnen staken... zonder het risico te lopen gerechtelijk vervolgd te worden. In een democratie zijn die rechten vanzelfsprekend maar jammer genoeg worden ze bedreigd.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je de marketingcookies aanvaarden.

 

Daarom zullen het ACV en het ABVV op 6 december in Brussel betogen voor vrije onderhandelingen over loonsverhogingen, voor de vrijheid van vereniging, voor de vrijheid van actie. Stuk voor stuk grondrechten die dat moeten blijven.

Check ook onze pagina over de loonnormwet!

Download het pamflet.
Download de actiekrant.
Persbericht van 19 november 2021: Manifestatie voor betere lonen en het recht op collectieve actie op 6 december (pdf)

Personalization