Opgelet voor fraude met vakantiegeld!

©Shutterstock

De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RVJ) vraagt om bijzonder waakzaam te zijn voor phising!  Net nu het  vakantiegeld betaald wordt, blijkt een phishingcampagne aan de gang.  HIerbij krijgen mensen berichten met de vraag om persoonlijke gegevens door te geven.

Diverse mensen hebben in naam van het RJV zo'n frauduleuze sms’en en mails ontvangen. In de sms of e-mail wordt gevraagd je rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse website van de RJV. Hierbij wordt ook gevraagd je DIGIPASS te gebruiken. Klik nooit op deze link die u ontvangt via sms!

De RJV stuurt nooit sms-berichten en vraagt nooit om jouw DIGIPASS te gebruiken.

De link leidt dus naar een valse RJV-website. Als een persoon je opbelt om persoonlijke gegevens op te vragen en om je DIGIPASS te gebruiken, doe dit dan zeker niet!

De RJV heeft het nodige gedaan om de valse sites te blokkeren maar er kunnen nog altijd sms’en met nieuwe links circuleren. Het RVJ vraagt om waakzaam te zijn.  Krijg je zo'n bericht: klikt dan nooit op de link en verwijder het bericht/sms.

Meer info en voorbeelden van valse mails en berichten vind je op de site van het RJV.

Personalization