#HoldBizAccountable! Laat je stem horen!

Anno 2021 worden op de Europese markt nog veel producten verkocht waar mensenrechtenschendingen aan kleven. Denk maar aan onveilige textielfabrieken die instorten in Bangladesh, of de kobaltmijnen in de D.R. Congo waar veel kinderen werken. 

Wil jij er mee voor zorgen dat de EU bedrijven verplicht om hun verantwoordelijkheid op te nemen voor de hele keten?  Dat kan door je stem te laten horen via de site Hold Businesses Accountable:

Neem nu deel!


Wetsvoorstel verplichte ketenzorg

De Europese Commissie heeft eindelijk beslist om wetgeving te maken die bedrijven verplicht om zorg te dragen voor hun héle keten.  Zo'n wet zou bedrijven verplichten zorg te dragen voor hun hele keten en respect te hebben voor mens en milieu. Verplichte ketenzorg stelt bedrijven verantwoordelijk voor schade die ze aanrichten, in binnen- én buitenland.

Dat is een stapje in de goede richting, maar de grote uitdaging nu is om de wet zo sterk mogelijk te maken.

Sterke wetgeving nodig

Het ACV kaartte regelgeving voor ketenzorg aan op het laatste Congres en ijvert wereldwijd voor goede en veilige arbeidsomstandigheden. Het ACV steunt dit initiatief en ondersteunt de inspanningen om de wet zo sterk mogeljk te maken.

Het ACV roept dan ook op om je stem te laten horen!  Ook jij kan helpen:  iedereen heeft de kans om van zich te laten horen voor 8 februari.

Jouw stem telt!

Via onderstaande link beïnvloed jij met een muisklik de wetgeving die zal tellen in heel de Europese Unie!  Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de kans dat het voorstel van de Commissie effectief tanden heeft. De tijd dringt. Laat je stem horen voor 8 februari. Samen zorgen we voor rechtvaardige regels!

Doe mee en laat nu je stem horen!

Personalization