#VuurWerk: vakbondsacties op 3/12 en 5/12


Deze week gaan we knallen in de VuurWerk-Week. Tal van acties staan op stapel om sociale, culturele en kritische organisaties in de schijnwerpers te zetten en een halt toe te roepen aan de dramatische besparingsplannen van de Vlaamse regering.

Dat deze Vlaamse regering het mes zet in tal van subsidiemodellen voor de cultuursector, is intussen algemeen geweten. Maar ook het middenveld en de openbare diensten ontsnappen niet aan de desastreuze besparingsplannen van Jambon I.

Daarom organiseert het middenveld een week van acties. ACV steunt deze initiatieven en onder meer ACV Puls roept op om massaal actie te voeren. Want het is tijd om te knallen!

Dinsdag 3 december

Op dinsdag 3 december staat de zorgsector, de welzijnssector en het sociaal werk in the picture. Immers, door de besparingen zullen tal van vzw’s personeel moeten ontslaan. Ook de thuiszorg zal minder snel groeien, en de rusthuizen krijgen veel minder geld om de torenhoge werkdruk te verminderen.

Praktisch

  • Dinsdag 3 december om 13u.
  • Afspraak achter het Vlaams Parlement, op het pleintje Leuvensesteenweg/Hertogstraat.
  • Actie met de vakbonden, organisaties uit het sociaal werk en welzijn, en enkele werkgeverskoepels.
  • Einde actie om 14u30.

Donderdag 5 december

LOGO WE LATEN DE VRT NIET LOS_ALLES (002).jpgOp donderdag 5 december ondersteunen we volop de geplande acties van het VRT-personeel tegen de drastische besparingen van de regering. De waarde van cultuur, vrije meningsuiting, middenveld en vrije media zetten we extra in de verf.
Praktisch

  • Afspraak om 14u op het Martelaarsplein in Brussel.  Verzamelplaats voor alle vakbonden, het bredere middenveld, de non-profitsector en de cultuursector.
  • Om 16u verwelkomen we de VRT-optocht.

“Als de regering echt wil investeren in een warm Vlaanderen, dan schroeft ze haar desastreuze plannen voor het middenveld, de openbare dienstverlening en de culturele sector terug.”

Lees de persmededeling van ACV Puls van 28 november 2019 (pdf)

Personalization