Werknemers aan het woord

"Werkgevers houden vast aan een loonsverhoging van maximaal 0,4%. Dat is een aalmoes, zeker in sectoren die goed boerden tijdens corona. Dat was enkel mogelijk door de grote inzet van de werknemers." Bron: De Loonkrant

ACV_IPA_loonkrant

Liselotte Vermeulen, Lidl

“Sinds het uitbreken van de pandemie hebben wij heel wat werk bijgekregen. Er zijn meer klanten, de rekken werden leeggeplunderd en we moesten extra shifts draaien om ze weer aangevuld te krijgen. Nooit heb ik zo'n drukke periode meegemaakt. Mensen kunnen niet meer op restaurant gaan. Het is dan ook logisch dat we meer voeding verkopen. Om het allemaal te kunnen bolwerken moeten we extra flexibel zijn. Bovendien stonden wij constant in de vuurlinie. En ook nu blijft het moeilijk werken, met de anderhalve meter en de mondmaskers. Daar mag iets tegenover staan.”

202103_Loonkrant_getuige_Joeri

Joerie Kerremans, Novartis

"Ook los van corona zijn mensen ziek of hebben ze gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk dat wij met de farmasector zijn blijven draaien. De omstandigheden zorgden wel voor extra prestatiedruk. Dankzij overleg was het veilig werken, ondanks de steeds veranderende maatregelen. Niet alleen Novartis, maar vooral de werknemers hebben zich flexibel opgesteld. Want door corona was het een hele puzzel om alle diensten te bemannen. Personeelsleden moesten vaak van afdeling veranderen. Maar ook thuis was het niet altijd evident om de quarantaine van familieleden streng op te volgen of in opvang voor de kinderen te voorzien om toch maar te kunnen blijven werken.”


202103_Loonkrant_getuige_Omar

Omar Aouled, AkzoNobel

"Corona heeft ons nooit weggehouden van de werkvloer. Integendeel, we hebben het voorbije jaar net extra zaterdagen en avonden gewerkt. De mensen die thuis in lockdown zaten, begonnen natuurlijk aan hun lange lijst met klusjes. De vraag naar verf was zo groot dat wij en de doe-het-zelfwinkels niet konden volgen. De emmers verf werden zelfs gehamsterd, net zoals wc-papier. Het was dus een vrij stressvolle periode. En het gaat trouwens nog steeds door. Vorige maand hebben we 1,8 miljoen liter verf gemaakt. Eigenlijk heeft AkzoNobel heel veel geluk gehad met corona. Maar vooral omdat iedereen toch is blijven werken, ondanks alle angst voor corona.”


Dit artikel komt uit De Loonkrant. Lees het ook in pdf.

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.