Hoe werkbaar is jouw job?

'Werkbaar werk': je hoort het overal. Maar wat houdt dat juist in? En hoe werkbaar is jouw job eigenlijk?

Actieplan

Werkbaar werk is belangrijk voor werknemers, ondernemers én organisaties. Wie werkbaar werk heeft, heeft meer plezier in het werk, leert meer, blijft langer werken en is minder vaak ziek. Daarom stemden de Vlaamse Regering en de sociale partners binnen de SERV (Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen) in december 2018 in met een actieplan werkbaar werk.

Dit actieplan bevat 32 acties en engagementen. Vanaf 7 mei 2019 worden zowel de campagne, de vernieuwde website werkbaarwerk.be als de werkbaarheidscheque gelanceerd. 

Doe de test! 

Op www.dewerktest.be kan je via een digitale test inschatten hoe de situatie is rond werkbaar werk voor jouw job of onderneming. Je krijgt tips op maat om je werksituatie te verbeteren. 

Werkbaarheidscheques, wat zijn dat juist? 

Vanaf 7 mei 2019 kunnen ondernemingen voor een periode van 3 jaar werkbaarheidscheques aanvragen. Met deze cheques kan men de werkbaarheid binnen een onderneming in kaart brengen en een actieplan opstellen. Via de KMO-portefeuille kan men hieraan ook acties koppelen. Meer info vind je op de website vlaanderen.be/werkbaarheidscheques.

ACV-Samenwerkers 

Voor het ACV is werkbaar werk een belangrijk syndicaal thema. Onze Samenwerkers werken samen met militanten en vakbondssecretarissen elke dag aan werkbaar werk in bedrijven en organisaties. Zij zijn dus het ideale aanspreekpunt om binnen de werkbaarheidstrajecten ondersteuning te kunnen bieden. 

Aan de slag in je onderneming

Download een van onderstaande affiches, druk ze af en hang ze op in je onderneming. 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.