De impact van de corona-epidemie is nog niet geheel duidelijk en de gevolgen zullen hoe dan ook divers zijn.  Het ACV volgt de situatie op de voet op, informeert waar nodig, stelt maatregelen voor getroffen werknemers voor in het sociaal overleg.

Blijf op de hoogte en lees hier alle persberichten na!  Op zoek naar nieuws en informatie over je sector? Ga naar de pagina Sectornieuws.

Checklist vereenvoudigde belastingaangifte

 

Je kan maar best het voorstel van vereenvoudigde belastingaangifte controleren.   Uit een steekproef van het ACV is gebleken dat er veel fouten insluipen.

Ive Rosseel, fiscaal adviseur van het ACV raadt aan om de vereenvoudigde aangifte zorgvuldig te controleren vooraleer je het voorstel goedkeurt. In bijna één op de twee gevallen blijkt de aangifte foutief of onvolledig ingevuld te zijn.  Hierdoor mislopen mensen gemakkelijk enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s aan belastingvoordeel.

De eerste tip om fouten te vermijden, is meteen een heel logische: zorg dat je het voorstel onder ogen krijgt. Op papier is dat eenvoudig, want de enveloppe valt jaarlijks in je brievenbus. Maar wie een digitale aangifte doet via Tax-on-web, krijgt dat voorstel daar binnen. Het is dus nodig om in deze periode af en toe op die website te kijken om te controleren of je de mail niet gemist hebt.

Wat zijn nu de grootste valkuilen? Waar let je het best op?  Maak gebruik van onze handige checklist:

 flyer vereenvoudigde belastingaangifte

Personalization