Tijdelijke werkloosheid corona aanvragen

Coronamaatregelen

Vanwege de coronacrisis zijn de voorwaarden voor tijdelijke werkloosheid opnieuw versoepeld vanaf 1 oktober 2020.  Daardoor zal in de praktijk nu meestal gebruik gemaakt worden van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht/corona. 

Goed om weten:  je kan ook beroep doen op de 'coronawerkloosheid' bij sluiting van de school, crèche of instelling van je kind!

Tijdelijke werkloosheid aanvragen

De stappen die je moet ondernemen hangt af van je situatie.   Volg ons handig stappenplan aanvraag tijdelijke werkloosheid of klik op onderstaand schema!  

⚠️ Belangrijk:  ontving je de voorbije 3 jaar al een uitkering tijdelijke werkloosheid, ben je lid van het ACV en is je werksituatie niet gewijzigd, dan hoef je niets te ondernemen.  Je uitkering wordt automatisch in orde gebracht.

  202011_TW-welke stappen-zonder titel

  Meer info tijdelijke werkloosheid

    Uitbetaling tijdelijke werkloosheid 

    • Heb je een aanvraag voor tijdelijke werkloosheid ingediend? We brengen de uitbetaling in orde van zodra je werkgever je gegevens van de voorbije maand aan ons bezorgd heeft en je dossier volledig is.
    • Je ontvangt van ons een sms of e-mail wanneer de betaling uitgevoerd is.  Je kan je dossier opvolgen via Mijn ACV
    • Nog een vraag over je dossier? Neem contact op met je lokale ACV-dienstencentrum.

    Lees hier verder ook de meest gestelde vragen en antwoorden over tijdelijke werkloosheid 'corona'.

    Personalization

    Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.