Applaus (en steun) voor onze superhelden

Open brief ACV Gender

Applaus (en steun) voor de alledaagse superhelden! 

Superhelden in ons kot

Meer dan ooit klopt het, dat niet alle superhelden een cape dragen. In een wereld met een onzichtbare, sluwe vijand als COVID-19, moeten we allemaal samen strijden. En dat doen we.

We zijn omringd door echte helden én moeten onszelf verheffen tot helden. In ziekenhuizen, rusthuizen, in wasserijen, in winkels, in de logistieke sector, in het onderwijs, … maar ook thuis. Superhelden op de werkplek, maar ook superhelden in ons kot. 

Deze uitzonderlijke tijden zorgen ervoor dat er uitzonderlijke dingen van ons verwacht worden.

Van kinderen wordt verwacht dat ze het snappen, dat ze geen school hebben, hun vriendjes niet mogen zien, hun hobby’s niet kunnen uitoefenen. Er wordt van hen verwacht dat ze op hun eentje studeren, nieuwe dingen leren.

Van ouderen wordt verwacht dat ze zichzelf isoleren, hun kinderen eventjes niet zien, hun kleinkinderen moeten missen en  taai volhouden tot we de vijand op z’n knieën hebben gekregen.

Onze working class heroes doen uitzonderlijke dingen ...

Van de werkende bevolking wordt misschien nog het meeste verwacht.

Werknemers in de zorg kloppen overuren om hun medemensen bij te staan tijdens bange uren en dagen. Werknemers in supermarkten zorgen ervoor dat onze voedingswaren tijdig bijgevuld worden, terwijl ze zelf – vaak onbeschermd – hun kalmte moeten bewaren als er lastige klanten over de vloer komen.

Werknemers in bedrijven die leveren aan de gezondheidszorg, poetskrachten in ziekenhuizen en rusthuizen, werknemers die de vuile was uit de zieken – en rusthuizen verwerken. Werknemers in de logistieke sector, zorgen ervoor dat de economie blijft draaien, goederen op tijd worden toegeleverd en wij alles wat we willen kopen netjes aan onze deur geleverd krijgen.

Leerkrachten hebben zich in no time moeten omscholen tot “digiteachers” en doen hun uiterste best om de nodige leerstof, oefeningen, … tot bij de kinderen te brengen.

En dan hebben we nog de duizenden mensen die op hun werkplek of thuis ervoor zorgen dat de wereld toch enigszins kan blijven draaien

... maar zijn niet onoverwinnelijk 

Maar… zoals je Superman kan klein krijgen met kryptoniet, zo zijn ook de alledaagse working class heroes niet onoverwinnelijk. De vele ballen tegelijk in de lucht houden is eventjes mogelijk, maar wanneer stress, angst, onzekerheid en vermoeidheid om de hoek komen gluren, wordt het een stuk moeilijker.

Nu de kans dat de scholen heropenen na de paasvakantie steeds kleiner wordt, stellen veel mensen zich vragen over hoe ze dit moeten volhouden. Hoe kan je blijven je werk goed uitoefenen en tegelijk je kinderen degelijk opvangen?

Na de paasvakantie zullen kinderen ook nieuwe leerstof moeten verwerken. Kinderen in het secundair onderwijs en kinderen zonder speciale leernoden, zullen hier enigszins wel hun plan mee kunnen trekken. Daar kan het voorstel van minister Weyts (maximum twee uur per week hulp door de ouders) misschien nog een optie zijn.

Maar denk eens aan kinderen met leerstoornissen? Of kinderen in het eerste leerjaar, die volop fundamentele dingen leren zoals lezen en schrijven?  Als ouder kan je tegen die kinderen toch niet zeggen, sorry, maar ik help je maar een halfuurtje vandaag? En wat als je zelf als mama of papa niet zo sterk bent in wiskunde of talen?

Nood aan extra ondersteuning en flexibiliteit

Er zal extra ondersteuning moeten komen, want zelfs een superheld houdt dit geen wekenlang vol. En voor die ondersteuning zal veel creativiteit en flexibiliteit nodig zijn.

Sommige ondernemingen tonen al het goede voorbeeld en vragen van hun werknemers niet het onmogelijke. Werknemers krijgen de vrijheid om hun prioriteiten te kiezen in hun takenpakket en aan de slag te gaan wanneer dat voor hen mogelijk is. Sommige werkgevers focussen op vertrouwen en stappen af van het uren registeren, maar verwachten gewoon dat het belangrijkste werk gebeurd is. Dat is een kwestie van geven en nemen, langs beide zijden.

Maar niet overal zijn er zo’n informele afspraken en dit geeft veel werknemers momenteel heel veel stress. In sommige ondernemingen is dit ook gewoon niet mogelijk omdat zij nu zo’n essentiële taken opnemen.

Daarom is er nood aan een betere omkadering, maar ook aan andere mogelijkheden. De Gezinsbond riep eerder al op om tijdskrediet of ouderschapsverlof momenteel flexibeler te laten toepassen, zodat ouders ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld halftijds aan de slag te blijven en halftijds tijd te kunnen nemen om voor hun kinderen te zorgen.

Die oproep kunnen wij als ACV Gender alleen maar ondersteunen. 

Je staat er niet alleen voor!

Afsluiten willen we doen met één boodschap. Namelijk: superhelden, jullie staan er niet alleen voor.

Momenteel zorgen wij als vakbond ervoor dat honderdduizenden mensen een uitkering tijdelijke werkloosheid uitbetaald krijgen. Maar we zijn er ook voor mensen die nog aan de slag zijn. In ondernemingen staan onze militanten klaar voor hun collega’s. Om een luisterend oor te bieden, maar ook om via het sociaal overleg afspraken te maken over beschermingsmiddelen, arbeidsvoorwaarden, worklife balance, … 

Werknemers in kleine ondernemingen zonder vertegenwoordiging worden uiteraard ook niet vergeten. Voor hen staan we klaar, met raad en daad, advies en ondersteuning op maat. 

Want samen staan we sterk. We ondersteunen je graag! #samentegencorona! 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.