Je bedrijf failliet of collectief ontslag? Wat te doen?

Word je geconfronteerd met een faillissement of collectief ontslag, dan staat het ACV je bij. Lees hoe we je kunnen helpen en neem contact op.

Als ACV-lid mag je rekenen op een goede ondersteuning en begeleiding. We zijn er om al je rechten maximaal te verdedigen.   Wat moet je doen om deze professionele begeleiding te ontvangen? Heel eenvoudig:

1. Meld je aan bij het ACV

Vul het formulier ACV-contactpunt faillissement in.  Eens aangemeld, nemen we contact met je op om je dossier in orde te brengen:

  • schuldvordering tegenover je werkgever
  • uitkeringsaanvraag om je werkloosheidsvergoeding aan te vragen bij RVA

Opgelet:  geen lid?  Breng eerst je ACV-lidmaatschap in orde!

Is your company failing for bankruptcy?  ACV is here to help!

2. Schrijf je zo snel mogelijk in als werkzoekende

Dat doe je bij de bevoegde dienst voor Arbeidsmiddeling. 

Deze inschrijving moet gebeuren binnen de 8 dagen na de faling!  Om te weten wat je allemaal moet doen, lees ook de info in de rubriek Werkloosheid na.

Meer weten?  

Lees verder in de rubriek ontslag of vind meteen een antwoord of je vragen bij faillissementcollectief ontslag of individueel ontslag.

Consulteer onze folders over faillissement en collectief ontslag:

Word je geconfronteerd met een individueel ontslag? Lees spelregels even na. Deze verschillen immers van de procedures bij faillissement en collectief ontslag.

 

Personalization

Je webbrowser is verouderd en wordt niet ondersteund door de ACV-website. Klik hier om een nieuwere versie te installeren.